Huggærndala

Elgil i Kragstadmarka

 

Huggærndala høres ut som er rart navn. Men så er det noen rare daler også da.

 

Et stykke opp for Dompidal og Eikli i Hønefoss ligger det noen bratte bakker og skråninger og daler. Det er et område mellom Kragstadmarka og Tanbergmoen.

 

Det står ikke noe navn på området på noe kart. Så det er ikke så mange som vet hva de skal kalle det. Men noen av de som bor i nærheten, sier at det heter Huggærndala. Og det kan vi godt forstå. Du kan bli helt huggærn av å gå der – huggærn og ør og forvirra.

 

Det bor ingen der. Men om noen år gjør det nok det. For det er planlagt mange nye hus i området.

  

Et annet navn som blir brukt, er Frikkemodala. En del av Tanbergmoen kalles Frikkemoen. For det var ein familie som het Frich som eide Tanberg ei stund. Det er derfor noen av de små dalene nedenfor og bortenfor Frikkemoen kalles Frikkemodala.

 

huggerndala3lite

 

Hvordan kommer vi til Huggærndala? Vi kan gå rett opp de bratte bakkene fra Dompidal, fra Høyskolen i Buskerud. Der går det en sti bratt oppover. Eller så kan vi ta av fra Tanbergmoen og gå nedover i lia. Det blir fra vestsida av Tanbergmoen, fra den enden som er nærmest Arnegård og Hønefoss.

 

Det er mange som synes det er fint å gå tur i Huggærndala eller Frikkemodala. Det er nok folk som liker å gå mye opp og ned.

 

huggerndala 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *