Eikli skole

eikliskolenylite

 

Eikli skole ble bygd i 1914. Da hadde det blitt så mange mennesker rundt Hønefoss, at de måtte ha en ny skole. Mange hadde flyttet til Benterud og Eikli og Helgesbråten. Før Eikli skole ble bygd, hadde ungene gått enten på Kirkeskolen i Norderhov eller på Veien skole.

 

Da Eikli skole ble bygd, hørte ikke Eikli til Hønefoss. Eikli lå utenfor byen, på landet. Den gangen var Hønefoss en liten by. Som en ring rundt Hønefoss lå Norderhov kommune, og Eikli hørte til Norderhov.

 

Skolen raste sammen

Mens de dreiv og bygde skolen, i 1914, blåste hele skolen over ende. Snekkerne hadde ikke fått satt opp vegger, men reisverket og stillaset og taket sto der. Så fikk vinden tak, og alt blåste ned. Da var det bare å få det opp igjen. Og skolen står der den dag i dag.

 

Eikli skole har hatt skolefritids-ordning (SFO) siden 1989.

 

 

{AF}Mer å lese:

Eikli skoles hjemmesider

Ola Brænden (red.): Norderhov kommune (1948), side 213 og 214

Ragnhild Eidsgård: Minner fra skolegangen under krigen

Artikkel i Heftet Ringerike 2009, side 25-27

Se også artiklene om Eikli og Benterud{/AF} 

 

 

eikliskole 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *