Ullerål

Ullerål

 

Ullerål er en bydel på nordsida i Hønefoss. Der har vi blant andre Ullerål skole, Ullerål kirke, Ullerål barnehage og bensinstasjonen Circle K Ullerål.

 

Ullerål er egentlig en gammel gård. Navnet har vært i bruk i mange hundre år. Ullerål er kanskje oppkalt etter en gammel gud som het Ull.

 

Ull var en viking-gud. Han var flink til å skyte med pil og bue, og gå på jakt. Og så var han flink til å gå på ski.

 

Ullerål kan bety at det var et hus eller en lund, eller et hov som liksom var stedet til guden Ull. Men det er jo tusen år siden, da. Så det er ikke godt å vite hva folk tenkte og gjorde for så lenge siden.

 

Nye hus i 1951

Rundt 1950 var det blitt så mye folk og så mange hus i Hønefoss, at de måtte begynne å bygge utenfor byen. Utenfor byen, det var slike steder som i Ullerål. Noen av husa ble bygd av boligbyggelaget i Hønefoss. Det var et lag som bygde boliger. Boligbyggelaget var helt nytt den gangen. Blokkene i borettslaget Hagen i Ullerål ble ferdige i 1951. Der var det 20 leiligheter. Det var de første husa til boligbyggelaget.

 

Ullerål sokn

I mars i 1984 fikk de egen kirke i Ullerål. Men det var bare kjelleren som var ferdig. Sist på året var første etasje ferdig også. Hele kirka sto ferdig i 2004, og den ligger på Haldenjordet.

 

 Ullerål er et eget kirke-sokn. Det vil si at de har egen prest og egen kirke.

 

{AF}Les mer:

Ullerål kirkes hjemmesider

Ringerike boligbyggelag A/L (2000)

Se også artiklene om Ullerål skole og Hagen{/AF}

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *