Holttangen

holttangen

Utsikt over Holttangen. Foto: Frank Tverran

 

 

Holttangen er en tange som ligger ved elva på nordsida av Hønefoss sentrum. Randselva går rundt Holttangen på tre kanter. Når du kommer i Hønengata på vei mot Hønefoss sentrum, går du til venstre inn i Gullagata for å komme til Holttangen. Og kommer du fra sentrum, tar du til høyre.

 

Da Hønefoss ble by i 1852, måtte byen få egne bygrenser, slik at folk skulle vite hvor stor byen var. Holttangen skulle høre til byen, ble det bestemt. Ei gate inn til Holttangen heter Grensegata. Det er jo fordi bygrensa gikk der til å begynne med. Holttangen ble kalt for Gullatangen den gangen. Derfor heter den ene gata inn til Holttangen for Gullagata.

 

holttangen2
Det er fint å bade på Holttangen. Randselva renner stille forbi.  Den store bjørka midt på bildet, ble tatt av vårflommen i 2011. Foto: Frank Tverran

 

Det er mange små og store tanger i Hønefoss. For elvene bukter og svinger seg gjennom byen. Og der elva gjør en sving, kan det hende at elva svinger seg rundt en tange. En tange er en spiss eller en odde som stikker ut i vannet.

 

Holttangen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *