Gummikrysset

elg i gummikrysset

 

 

 

Gummikrysset, det er et veikryss aller øverst i Hønengata. Det er der Hvalsmoveien begynner, og der Hønengata skifter navn til Ådalsveien.

 

Gummikrysset står ikke på noe veiskilt. Men det er mange som kaller dette veikrysset for Gummikrysset.

 

Det ligger et dekk-verksted i dette veikrysset, et verksted der de selger bildekk. Dekk er laget av gummi. Da blir det gummi-dekk. Og når de selger gummi-dekk ved et veikryss, da kan det gå sånn at krysset blir kalt for Gummikrysset.

 

Vianor står det på et skilt på dekk-verkstedet i Gummikrysset. Vianor er en stor dekk-kjede, den største i Norden. Det finnes mer enn 700 Vianor-verksted i Norden. Vianor er et ord fra et gammelt språk som heter latin, og det betyr nordisk vei, altså en vei langt mot nord. Og både Norge og Hønefoss, og øvre Hønengata og Gummikrysset ligger jo langt nord i verden.

 

gummikrysset

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *