Almemoen

almemoen

 

 

Almemoen er en ny bydel i Hønefoss. Almemoen er en mo som ligger ved Alme, ganske langt nord i Hønefoss. Du tar av til Almemoen når du har kjørt oppover Hønengata så langt at gata ikke heter Hønengata lenger, men har skifta navn til Ådalsveien.

 

Alme

betyr et sted der det vokser alm. Alm er et treslag. Så det har nok vokst mye alm på Alme og Almemoen. Nå er det nytt og fint boligfelt på Almemoen. Barnehage har det blitt, også.

 

 

 

Men om det vokser noen almetre der nå, ja si det.

 

Fossekall-bakkene

Det har vært flere hoppbakker i lia nedenfor Almemoen. Idrettslaget Fossekallen laget en hoppbakke som ble kalt Arnebakken. Det var lenge siden, i 1948. Arnebakken var en ”guttebakke” som de kalte det. Det var nesten bare gutter som hoppa på ski den gangen, nesten ingen jenter. Derfor var det vanlig å kalle det ”guttebakke”. Bakkerekorden i Arnebakken var på 33 meter. Bakken måtte rives i 1957. Det går nemlig ei kraftlinje over området, og bakken lå rett under kraftlinja. Det hadde jo ikke vært så bra om hopperne kom borti kraftledningene.

 

 

 

 

På en måte var det dumt at Arnebakken måtte rives akkurat da. For i 1957 skulle det være et stort hopprenn i bakken, gutte-landsrennet. Men da ble det bygget tre nye hoppbakker like i nærheten. Det gikk fort. Bakkene stod ferdige til landsrennet. Bakkene ble kalt for Fossekall-bakkene.

Andre stedsnavn på Almemoen er Frydenhaugen, Tørrjulfaret og Almebakken.


Almemoen

{AF}Les mer:

Om Fossekallbakkene:

IF Liv/Fossekallen 100 år : 1895 – 1995, s. 31-33{/AF}

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *