Dilejordet

Dihlejordet garden1958lite

 

Det røde huset med låve, er gården Dile. Rett bak ser vi gården Halden. Oppe til venstre ser vi en gul flekk. Det er sandtaket i Tyrimyra. Bildet er tatt fra Lageshallen i 1958. Foto: Hallvard Løyland / Buskerud Fylkesfotoarkiv.

 

 

Opp til Rabba i Hønefoss går et en vei som heter Fossekallveien. Nedenfor Fossekallveien ligger Dilejordet. Dilejordet var et jorde til en gård som het Dile. Hovedhuset på Dile står ennå, det ligger i krysset der Sagaveien og Fossekallveien møtes.

 

Dilejordet var nok et bløtt jorde. For ei dile er det samme som en våt flekk, en våt flekk i en åker eller et jorde eller ei eng. Og Dilejordet ligger i et søkk eller ei dæle eller ei dile. Det er mellom Rabba, Lageshallen og Sagaveien. I et sånt søkk kan det bli ganske bløtt.

 

Dihlejordet1958lite

Dilejordet  og Trulserudveien i 1958. Foto: Hallvard Løyland / Buskerud Fylkesfotoarkiv 

 

Først på 1960-tallet ble det bygd mange hus på Dilejordet.

 

{AF}Mer å lese: 

Ringerike boligbyggelag A/L 50 års jubileumsberetning 1950-2000, side 23 (2000)

Artikkelen om Haldenjordet{/AF}

 

dilejordet

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *