Hov ungdomsskole

Hov ungdomsskole
Hov ungdomsskole

  

Hov ungdomsskole ligger inntil Hovsmarka, to kilometer nord for Hønefoss sentrum. Skolen heter Hov fordi den ligger på området til den gamle gården Hov.

 

Hov ungdomsskole ble tatt i bruk i 1972. Til skolen kommer det elever fra fire barneskoler: Hønefoss, Ullerål, Vegård og Steinerskolen. Skolen er bygd for ni klasser, tre på hvert trinn. Nå er det omtrent 230 elever på skolen.

 

Velkomstklasse
Skolen har en velkomstklasse for elever som skal lære seg norsk. De har flyttet til Norge og kan ikke norsk fra før. Rundt 15 elever går i velkomstklassen. Opplæringen varer i åtte uker før elevene skal gå i vanlig klasse. Noen trenger kortere og andre lengre tid før de har lært nok norsk.

 

  

{AF}Les mer:

Hov ungdomsskoles hjemmesider

Se også artikkelen om Hov{/AF}

 

hov ungdomsskole

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *