Historien her vi bor

rundtom

 

Lokalhistorie kan ofte være vanskelig tilgjengelig. Den er gjerne både vanskelig å finne fram til, og skrevet på en måte som kan være vanskelig å forstå, særlig for barn.

 

Målet for oss som står bak prosjektet og nettstedet ”Historien her vi bor” er å formidle lokalhistorie for nettopp barn, med mellomtrinnet på barneskolen som målgruppe, men vi håper at både yngre og eldre vil ha glede og nytte av det som finnes her. Her vil du finne artikler fra kommunene Ringerike, Hole og Jevnaker.

 

Gjennom korte artikler, illustrert med kart, bilder og annet materiale, håper vi at nettstedet vil være med å gi barna identitet, tilhørighet, opplevelser og historisk kunnskap om hjemstedet sitt.

 

Ringerike bibliotek har siden tidlig på 60-tallet bygget opp en lokalhistorisk samling (Ringerikesamlingen), bestående av bøker, avisutklipp, mikrofilm, artikler, småtrykk, fotosamlinger osv. En av grunnene til at vi ønsket å lage nettstedet, var at vi gjerne ville vise fram noe av det som finnes i denne samlingen.

 

Vi håper også at barna, gjennom å knytte opp egne tekster og bilder til nettstedet, selv vil være med å sette sitt preg på det.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *