Kartverket

kartverket innelite

Fint inne: Kong Olav la ned grunnsteinen for Kartverket 14. mars 1978. Da kunne de begynne å bygge. Foto: Nora Rognmo Løbben og Anita Osk Johannsdottir, Kirkeskolen 

 

Kartverket ble bygd i 1980, og kong Olav åpna det. Elever fra Kirkeskolen og Eikli skole hilste kong Olav med flagg og hurrarop. Kartverket ligger på Hvervenkastet.

Opprinnelig het Kartverket NGO (Norges Geografiske Oppmåling), men i 1986 ble det slått sammen med Sjøkartverket, og da fikk det et felles navn: Statens kartverk.

For lenge siden ble det drevet jernutvinning i området, og senere ble det funnet fangstgroper og ca. 50 jernbarrer. Det har bare vært skog der før de bygde Kartverket.

 

kartverket uglelite

Klokskap: Ugle  er klok og sitter på ei bok. Mye kunnskap er samlet på Kartverket. Foto: Nora Rognmo Løbben og Anita Osk Johannsdottir, Kirkeskolen

På noen avdelinger i Kartverket er oppgavene landdivisjon, sjødivisjon (i Stavanger), tinglysing og geodesi. De ansatte synes det er veldig spennende å jobbe der, og det jobber ca. 950 personer på hele Kartverket. De sier alltid ”hei” til hverandre når de møtes, og de er opptatt av at alle har det bra.

De har kjerneverdier, og er en kompetansebedrift med mange interessante oppgaver, for eksempel koding for kidsa hvor barn lærer koding for å lage egne spill.

 

{AF}Mer å lese:
Kartverkets hjemmeside{/AF}

 

kartverket

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *